Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy francia zsidó újságíró a Jerusalem Post-nak nyilatkozva mondta el, hogy az utcájában számos épületet megjelöltek az antiszemita aktivisták.

Egyes esetekben olyan házakra festettek, amelyekben zsidók laknak, míg másutt a zsidókhoz általában kapcsolódó épületeket, például bankokat festettek le Dávid-csillaggal.

A francia újságíró tudomása szerint a rendőrség nyomozást indított az ügyben.

„Ez nem egy kifejezetten zsidó környék. Megkérdeztem az egyik csillaggal megjelölt épület portásától, él-e ott zsidó. Nem tudta megmondani” – magyarázta.

„Feltételezem, azért, mert bárki is csinálta, egyszerűen csak megnézte a neveket a kaputelefonon, és azt hitte, hogy zsidók” – tette hozzá az újságíró.

Párizs szinte valamennyi kerületében, valamint több elővárosban is Dávid-csillagok jelentek meg a zsidók tulajdonában lévő üzletek és a zsidók lakta házak falain. A párizsi ügyészség által közölt adatok szerint csak a 14. kerületben körülbelül hatvan Dávid-csillagot festettek fel ismeretlenek. A hatóságok „gyűlöletbűncselekmény”, valamint rongálás miatt indítottak nyomozást a történtek miatt – írja az esetről Le Monde francia napilap online kiadása.

A párizsi rendőrség közlése szerint a felfestett Dávid-csillagok mindegyike kék színű, a formájuk pedig szinte teljesen megegyező, ezért úgy vélik, egy jól szervezett csoport áll az antiszemita akció mögött. Jogi szakértők szerint az elkövetők maximum 4 év börtönnel és 30 ezer euró pénzbírsággal is büntethetőek.

„Ez a megjelölés az 1930-as évek és a második világháború folyamatait idézi, amelyek több millió zsidó kiirtásához vezettek” – írta sajtóközleményében a párizsi önkormányzat, melyben elítélték az „antiszemita atrocitásokat”.

Anne Hidalgo párizsi polgármester azt mondta, hogy amint szembesült ezekkel az „aljas falfestéssekkel”, felszólította az ügyészséget, hogy azonosítsa, emeljen vádat, és ítélje el a tettesek.

Emmanuel Grégoire, a párizsi önkormányzat első helyettese utasította a takarítószolgálatokat, hogy városszerte mossák le a Dávid-csillagokat. Valamint leszögezte, hogy „az antiszemitizmus továbbra is gyilkol, ezért soha nem hagyják abba ellene a harcot”.

A Politico brüsszeli hírportál a napokban arról közölt cikket, hogy a párizsi zsidók „rettegésben élnek”. A francia belügyminisztérium tájékoztatása szerint a Hamász október 7-i Izrael elleni támadása óta Franciaországban 2500 antiszemita cselekményről szóló bejelentés érkezett a hatóságokhoz. Ez azt jelenti, hogy Franciaországban az elmúlt három héten több antiszemita esemény történt, mint az elmúlt egy évben összesen.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Meglepő, de nem szerzői jogi okok miatt kellett hozzányúlni a vérmocskos Mickey egeres játékhoz: az Infestation 88-cal ennél is nagyobb baj volt.

A berlini rendőrség és az Állami Bűnügyi Rendőrség vizsgálatot indított az Alternatíva Németország (AFD) ellen, amiért a párt székházának teraszára egy integető hóemberfigurát helyeztek ki.

Ki árja, félvér, nem-árja – a félvérek és nem-árják jogállása – a nem-árják állampolgársága, házassága, hivatalviselése – a harctéri szolgálatból eredő kiváltságok, ésatöbbi.

A szlovák Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) a „náci” ideológia és az SS iránti szimpátia kinyilvánítása miatt ítélt el öt Slovan-szurkolót.

Eredménytelennek nevezte az olasz baloldal a Magyarországon fogva tartott antifasiszta terrorista, Ilaria Salis szabadon engedéséért folytatott politikai kampányát Giorgia Meloni miniszterelnök az RAI1-nek adott televíziós interjúban.

Déri Tibor, Újpest DK-s polgármestere számára a sajótóból derült ki, hogy egy patrióta szellemiségű, kétestés koncertet terveznek november második hétvégéjére a kerületben.

A vérzivataros 20. század során több híres és hírhedt személyiség is megfordult a szegedi Csillag börtön celláiban.

A 98 éves ukrán Jaroslav Hunka, a Galícia SS-hadosztály veteránjának a kanadai parlamentben való kitüntetése „meghozta gyümölcsét”, de nyilván nem pozitív értelemben.

Súlyos börtönévekkel fenyegetnek egy fiatal férfit Michigan államban, miután horogkeresztet festett egy zsinagóga falára.

A második világháború magyarországi hadszínterén folytatott végső küzdelmek közül a Vértes hegység területén vívott harcok magyar szempontból jelentős haditetteknek számítottak.

A gondolatbűnöző politikus azért állt bíróság elé, mert egy 2021-es gyűlésen a „Mindent Németországért!” szavakat használta. Ez ugyanis Németországban bűncselekménynek számít.

A keletről érkező hírek hatására a magyar lakosság rettegett a Vörös Hadsereg katonáitól. A szovjetek 1944. augusztus 26-án értek magyar területre az Úz völgyében, komoly harcok közepette vonultak nyugat felé, míg a front 1945 áprilisában átvonult az országon.

A 20. századi magyar történelem legsötétebb időszaka köthető Rákosi Mátyás nevéhez, aki hasonlóan a legtöbb kommunistához, a legmesszebbmenőkig álságosan élt.

A 84 éves Bosnyák Imrét, a Nyilaskeresztes Párt egykori propagandistáját, 1997. augusztus 24-én temették a Rákoskeresztúri köztemető 298-as parcellájába.

Hatalmas felháborodást váltott ki Rébecca Chaillon bevándorló hátterű francia „művész” legújabb színi előadása, melyben fehér játékbabákat húznak karóba a „rasszizmus ellen tiltakozva”.