Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A „fehér felsőbbrendűséget” nevezte a legsúlyosabb terrorfenyegetésnek az Egyesült Államok számára Joe Biden Washingtonban.

Az elnök egy többségében néger diákok által látogatott fővárosi egyetem (Howard University) végzős hallgatói előtt „kemény valóságnak” nevezte, hogy a rasszizmus régen kettészakította az embereket.

Joe Biden amerikai elnök a Howard Egyetem végzős diákjainak mondott beszédében a „fehér felsőbbrendűséget” a nemzetre leselkedő „legveszélyesebb terrorista fenyegetésként” ítélte el.

„A fehér felsőbbrendűség a legveszélyesebb terrorfenyegetés hazánkban. És ezt nem csak azért mondom, mert egy történelmileg fekete felsőoktatási intézményben vagyok. Bárhová megyek, ezt mondom” – fogalmazott.

Az egyetem 2023-as végzősei előtt a washingtoni Capital One Arénában tartott beszédében Biden az Egyesült Államokat belső konfliktusok által felkavart nemzetként ábrázolta, és utalt mind a 2020-as, mind a 2024-es kampányprogramjának központi propagandaüzeneteire.

A 2020-as választási ciklusban a választók mozgósítására használt szlogenét idézve felszólította hallgatóságát, hogy „harcoljanak a nemzet lelkéért” – írja a Politico.

„Az igazságosság felé való, félelem nélküli haladás gyakran a legrégebbi és legveszélyesebb erők kegyetlen visszaszorítását is jelenti. Ez azért van, mert a gyűlölet soha nem múlik el. Csak a sziklák alá bújik. És amikor oxigént kap, előbújik a sziklák alól. És ezért ismerjük ezt az igazságot is: a hallgatás bűnrészesség. Nem hallgathatunk” – fogalmazott.

Biden azzal folytatta a néger végzősöknek, hogy ők képviselik Amerika jövőjét – egy olyan jövőt, amely lehetőséget ad arra, hogy „sokszínűségünk erejét helyezze az amerikai élet középpontjába”, és amely „ünnepli a történelmet, és tanul a történelemből”.

Mégis Donald Trump korábbi elnökre utalva, Biden elismerte, hogy az ehhez a jövőhöz vezető út „korántsem könnyű”.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az antifa terroristák ismét lecsaptak Németországban, s ezúttal talán még betegebb, még perverzebb módját választották a vérengzésnek, mint eddig.

A német belügyminisztérium közölte, hogy betiltott egy „szélsőjobboldali, rasszista csoportosulást, amely arról ismert, hogy gyerekek és fiatalok körében terjeszti antidemokratikus eszméit”.

A brazil szövetségi rendőrség szerint 2019 óta megugrott a „neonácizmusra való felbujtás” miatt indított nyomozások száma, amely idén is „jelentős növekedést” mutat.

Összevont 15 év börtönbüntetésre ítéltek két brit fehér fajvédő, nemzetiszocialista podcastert, akik Harry herceg és félvér negrid fia, Archie kivégzésére szólítottak fel.

Furcsa észjárásuk van a németországi hatóságoknak: minél aktívabb és erőszakosabb a szélsőbaloldali Antifa, annál inkább fellépnek a nacionalista színtér ellen. Abszurd? Igen, de pont ez a valóság.

A világot reálisan figyelők körében több mint egy évszázadra nyúlik vissza a Judapest kifejezés, amely a nevéből adódóan Budapest elzsidósodásának gyors és jelentős mértékét hivatott kifejezni – ez az elzsidósodás már a 19. században is nagy méreteket öltött.

Az alpesi ország korábbi jogszabályai ugyan tiltják az „emberek becsmérlését vallási, etnikai vagy szexuális irányultságuk miatt”, de csak akkor, hogy ha az elhangzott kijelentések, a használt jelképek vagy bemutatott mozdulatok „propagandisztikus célokat” szolgálnak, jelentsen ez bármit.

Noha gyászoljuk az eltávozását még 25 év után is, de tudjuk, hogy ő nem halt meg idő előtt, mint ahogy a „senki ember” meghal.

A Los Angeles-i székhelyű zsidó szupremácista Simon Wiesenthal Központ „leplezte le”, hogy egy, az angliai Oxfordshire-ből származó 42 éves anyuka lett a Miss Hitler szépségverseny idei győztese.

Nem csak Olaszországban, de idehaza is egyre többet hangoztatja a szélsőbaloldal, hogy a tavaly februárban Budapesten összevert emberek csupán „könnyebb sérüléseket” szenvedtek. 

Az ausztrál kormány a „szélsőjobboldal erősödése” miatt a nemzetiszocialista jelképek betiltását fogja kezdeményezni, jelentette be Mark Dreyfus igazságügyi miniszter.

Azokat az ausztrálokat, akik nyilvánosan nemzetiszocialista tisztelgést mutatnak be Victoria államban, tetemes pénzbírsággal vagy akár egy év börtönnel is sújthatják az új törvényjavaslat értelmében.

Kétségtelen, hogy 2023. október 7-ét az izraeli hadsereg (IDF) fennállásának eddigi leggyászosabb napjaként fogja nyilvántartani a hadtörténet.

A 350 kilós német birodalmi sas bronzszobrát, amely a Graf Spee nehézcirkálót díszítette egykor, még 2006 elején emelték ki a tengerből Uruguay partjainál.

Az angolszász szövetségesek 1943 nyarán elkezdett és a második világháború végéig megállás nélkül folytatott hadászati bombázóoffenzívája füstölgő romhalmazzá változtatta Németországot, ami bosszúért kiáltott az égre.