Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az ausztrál kormány a „szélsőjobboldal erősödése” miatt a nemzetiszocialista jelképek betiltását fogja kezdeményezni, jelentette be Mark Dreyfus igazságügyi miniszter.

A horogkereszt vagy az SS-szimbólumok nyilvános megjelenítése akár egy évig terjedő börtönbüntetéssel is járhat mostantól. Az új törvények azonban nem terjednek ki a Hitler-köszöntésre. A szabályok alól kivételt képezne a horogkereszt vallási, oktatási vagy művészi célú bemutatása, vagyis a hinduknak megengednék a használatát.

A legtöbb ausztrál államban már helyi szinten betiltották a nemzetiszocialista jelképek használatát, de a szövetségi szintű törvény ennél is továbbmenne, és e jelképek kereskedelmét is megtiltaná.

„Megnövekedett a szélsőjobboldali tevékenység. Azt gondoljuk, hogy ideje ebben a kérdésben szövetségi törvényt alkotni, amelyet a jövő héten terjesztek a parlament elé” – mondta Dreyfus, hozzátéve, hogy Ausztráliában szerinte „nincs helye a gyűlöletnek és az erőszaknak”, jelentsen ez bármit.

Dreyfus arról is beszélt, hogy az úgynevezett „neonácik” száma szerinte nem jelentős Ausztráliában, de a belső elhárítás szerint az elmúlt három évben „aggodalomra okot adó” tevékenységeket végeztek.

Dvir Abramovich, az Ausztráliában székelő zsidó szupremácista Rágalmazásellenes Bizottságtól a lépést „örömteli pillanatnak” nevezte és személyes sikerként könyvelte el a törvény meghozását: „ez egy hatéves személyes kampány csúcspontja, aminek célja volt, hogy legyőzzük a Hitler örökségét életben tartani akaró hazai neonácikat”.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy argentin étterem az „Anna Frank” hamburgerük mellé sajtos és szalonnával bevont „Adolf” névre keresztelt sült krumplit kínált, amíg be nem támadták a helyi zsidók.

Az immár száz napja tartó folyamatos szőnyegbombázásokkal az izraeli hadsereg (IDF) elhomályosította az angol–amerikai haderő egyik legfényesebb második világháborús hőstettét, amely abból állt, hogy 3 nap alatt letarolta Drezda épületeinek harmadát, ártalmatlanítva 25 ezer „nácit és potenciális nácit”.

William Joyce-ra gyakran utalnak „Lord Haw-Haw” néven, ami viccnek tűnik, és ami tényleg az is. Akik azonban valóban tudják, ki volt Joyce, tisztában vannak vele, hogy kivételes ember volt, aki Nyugat-párti nézeteiért szenvedett mártírhalált.

A ceglédi táborban 1945 elején mint elhurcoltakat bevagoníroztak bennünket, azzal a mesével, hogy Debrecenbe visznek, és ott az új magyar hadsereg tagjai leszünk.

Egy felüljáró alatt tűnt fel egy graffiti Pesten, amely egy akasztófán lógva ábrázolta az Ilaria Salis nevezető olasz antifasiszta bandavezért, az antifa-per első számú vádlottját.

1944-ben és 1956-ban a történelem megismételte önmagát. Az 1944/1945-ös vérhullással újabb magok kerültek az áldott magyar földbe.

Meglepő, de nem szerzői jogi okok miatt kellett hozzányúlni a vérmocskos Mickey egeres játékhoz: az Infestation 88-cal ennél is nagyobb baj volt.

Az egykori SS-tagok végzetes fogyatkozásával már egyre nehezebb háborús pereket rendezni, ezért újabb és újabb ajvékolni való után nézve több osztrák tartományról is „kiderítették”, hogy ott még mindig „nácik által komponált himnuszok” vannak érvényben.

Robert Rundo, az amerikai fehér nacionalista Rise Above Movement társalapítóját a Los Angeles-i Megyei Kerületi Bíróságon fogják meghurcolni, mert a hatóságok szerint „erőszakos lázadásokat” szervezett.

72 éves korában meghalt Michael Knape, a berlini rendőrség korábbi főnöke, akit csak „neonácivadásznak”, illetve „kemény kutyának” hívtak.

1944. március 19-én a szövetséges Nagynémet Birodalom katonái bevonultak Magyarország területére, azonban ennek hosszú előzményei voltak.

Az első bécsi döntés, így a felvidéki magyarság jelentős részének hazatérése az elmúlt évszázadok kevés sikeres, ám annál jelentősebb epizódjának egyike a magyar történelemben.

Úgynevezett „tiltott önkényuralmi jelkép” használatának vádjával bíróság elé állítják Björn Höckét, az Alternatíva Németországnak (AfD) német ellenzéki párt Türingia tartományi vezetőjét – közölte a hallei tartományi bíróság.

A szvasztika, azaz a 90 fokban hajlított ágakkal bíró kereszt fontos szimbólum több egykori és ma is élő hitrendszerben egyaránt. Az idők során jelképezte többek között a jó szerencsét, a teremtés végtelenségét és a legyőzhetetlen, forgó Napot.

A fejlesztők számára „kínos” problémákba futott a Google képgeneráló mesterséges intelligenciája, a javításig nem is lehet tőle emberábrázolást kérni.