Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy felüljáró alatt tűnt fel egy graffiti Pesten, amely egy akasztófán lógva ábrázolta az Ilaria Salis nevezető olasz antifasiszta bandavezért, az antifa-per első számú vádlottját.

Míg Rómában egy falfirka úgy ábrázolja a Salis nevű szélsőségest, mint aki láncait elszakítva elrepül, addig Pesten egy olyan graffiti jelent meg, amely az antifa-per elsőrendű vádlottját, a Budapesten letartóztatásban lévő nőt felakasztva ábrázolja. A 39 éves antifasiszta extrémistát azzal vádolják, hogy az egyik ötletgazdája és vezénylője volt a tavaly februári, kitörésnapi, alattomos, símaszkos utcai támadásoknak a magyar fővárosban.

A művészi graffitit nem sokkal később valakik ízléstelenül lemázolták, és az akasztófa fölé a „fck nzs” (b*sszák meg a nácik) feliratot fújták.

Tavaly február 9. és 11. között a Becsület napja rendezvényhez kapcsolódóan öt támadást regisztráltak Budapesten. Hátulról támadtak járókelőkre, akiket brutálisan bántalmaztak. Több mint nyolc hónappal később, október utolsó napján a Fővárosi Főügyészség három gyanúsítottal szemben emelt vádat szélsőséges, ideológiai indíttatású támadások kapcsán.

Ilaria Salis ellen bűnszervezet tagjaként elkövetett bűncselekmények miatt emeltek vádat. Két esetben társtettesnek, egy esetben bűnsegédnek tartják, az egyik testi sértést pedig életveszélyes gyilkossági kísérletnek tartják az ügyészek. Vádalku keretében 11 éves börtönbüntetést ajánlottak fel Salisnak, aki „ártatlanságára” hivatkozva elutasította a javaslatot.

Salis ügye azt követően kapott Olaszországban szélesebb körű nyilvánosságot, hogy napvilágot láttak azok a fotók, amelyeken – ahogy ez ilyen esetben egyébként is megszokott – a bestális erőszakot elkövető nőt megbilincselve, rabláncon kísérték be az előzetes budapesti tárgyalására. A nő a sajtón keresztül arról is hazudozott a szélsőbaloldali híveinek, hogy „nagyon rossz” körülmények között tartják fogva az egyik magyarországi börtönben.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Krefeldben a Bismarckplatz 32. szám alatti, impozáns villában rendezkedett be a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt, melynek tagjai bizonyára elhűlve figyelték volna a mostani gyalázatot.

Diszkréten szállították le a nyomozók Ulain Ferencet a Bécs felé tartó gyorsvonatról. Bár a nemzetgyűlési képviselő és ügyvéd meghallgatása és társainak elfogása minden paláver nélkül történt meg, az ügy mégis nagyot robbant.

Az NZóna Podcast tematikus Homo Viator sorozata ezúttal az 1945-ös budavári kitörést és a Becsület Napját vizsgálja világnézeti szempontból.

Minden vádpontban bűnösnek találták azt a fehér patriótát, aki az Egyesült Államok történetének egyik „legsúlyosabb” zsidóellenes támadásában 11 embert lőtt le egy pittsburghi zsinagógában.

Egy Simon Knittel antifaiszta összefogott, a Laut gegen Nazis (Hangosan a nácik ellen, LGN) nevű szélsőséges szervezettel és egy hamburgi ügyvédi irodával, hogy a védjegyhivatalon keresztül kisajátítsák a hazafias jelszavakat.

Mecklenburg-Elő-Pomerániában egy 16 éves lányt három rendőr hirtelen kivezetett az osztályból az osztálytársai szeme láttára. A „bűne”, hogy azt írta TikTokon, Németország a hazája, és nem csak egy hely a térképen. A diákot a saját igazgatója jelentette fel, a rendőrség agymosást is végez rajta, írja a Kuruc.info a Junge Freiheit nyomán.

Az olasz legfelsőbb bíróság, a semmítőszék foglalt állást az olasz szélsőjobboldali, hazafias csoportok találkozóin, megemlékezésein országszerte használt köszöntési formáról.

Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter és főügyész úgy döntött, hogy szabadon enged egy 21 éves patriótát, akit három év börtönre ítéltek, amiért a 2020-as poznani pride-on összetűzésbe keveredett egy deviánssal.

Hatéves börtönbüntetést szabott ki csütörtökön a stuttgarti tartományi felsőbíróság egy „szélsőjobboldali német terrorcsoport” vezetőjére.

Egy fehér nacionalista szervezet vezetője köztéri matricákkal, valamint Adolf Hitler és a Nagynémet Birodalom plakátjival az otthonában is faji gyűlöletet szított – közölte a brit koronabíróság.

Bár lehetetlen pontosan megállapítani, hogy a második világháború során hány szovjet állampolgár harcolt valamilyen formában a németek oldalán, a szakértők többsége abban egyetért, hogy számuk akár az 1,4-1,5 milliót is elérhette.

A híres zeneszerző dédunokája a Die Welt című német újságban „megdöbbenésének” adott hangot az orosz zsoldosok kapcsán – írja a Jewish Chronicle.

Megbüntették Kubában az állami zenei szervezetek hét tisztviselőjét, miután az általuk szervezett halloweeni partin egy Hitler-jelmez nyerte az első díjat – írja az AFP.

Az Adidas megtiltotta a vásárlóknak, hogy az újonnan kiadott német mez 44-es számmal ellátott változatát megvásárolják, ugyanis a szám a média képviselői szerint nagyon hasonlít a német Schutzstaffel (SS) által használt szimbólumra.

Kevesen tudják, ki az az olasz, akit közel egy éve tartanak fogva egy magyar börtönben azzal a váddal, hogy 2023-ban antifasiszta támadásokban vett részt a magyar fővárosban – írta meg az olasz il Giornale nyomán a Magyar Nemzet.