Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Joe Biden amerikai elnök a „zsidó örökség hónapja” alkalmából a Fehér Házban rendezett eseményen elítélte az „antiszemitizmust” és megerősítette Izrael támogatásának politikáját.

Biden az antiszemitizmust „szégyenfoltnak nevezte Amerika lelkén” és megjegyezte, hogy a 2017-es charlottesville-i fehér nacionalista gyűlés, ahol a tüntetők fáklyákat vittek és azt skandáltak, hogy „a zsidók nem fognak minket helyettesíteni”, segített meggyőzni magát arról, hogy 2020-ban induljon az elnöki posztért.

„Ekkor tudtam, hogy továbbra is részt kell vennem a munkában. A gyűlölet soha nem múlik el” – mondta Biden, mielőtt arról kezdett el elmélkedni, hogy szerinte az „antiszemita incidensek” rekordszintet értek el az Egyesült Államokban.

„Ez lelkiismeretlen. Szinte hihetetlen. Megvetendő” – mondta Biden.

„Ezek a cselekmények más kisebbségi közösségeket is fenyegetnek. De ami ennél is fontosabb, ez szó szerint folt Amerika lelkén. Világosan kell fogalmaznunk… A hallgatás bűnrészesség”.

Az elnök előzetesen ismertette kormányának az antiszemiták elleni küzdelemre irányuló nemzeti stratégiáját is, amelyet hivatalosan még ebben a hónapban nyilvánosságra hoznak.

„Ez a stratégia a zsidó közösség több mint 1000 tagjának és más érdekelt félnek a hozzájárulását tükrözi, beleértve a különböző hátterű és felekezetű zsidókat. A kongresszus tagjai, a vállalkozások és a civil társadalom állami és helyi tisztségviselői és még sokan mások is részt vesznek benne” – mondta Biden.

Megjegyezte, hogy a terv több mint száz intézkedést tartalmaz majd, amelyeket a kormányzati szervek fognak tenni az „antiszemitizmus” ellen, valamint több mint száz felhívást a kongresszus, az állami és helyi önkormányzatok, a vállalatok, a technológiai platformok, a civil társadalom, a egyházi vezetők és mások számára.

Izraellel kapcsolatban Biden elítélte „a gázai terroristák által válogatás nélkül Izraelre kilőtt rakétákat, amelyek arra kényszerítik a rémült családokat, hogy gyermekeikkel és bunkerekbe bújva keressenek biztonságot”.

„Továbbra is rendületlenül támogatom Izrael biztonságát, beleértve Izrael jogát arra, hogy megvédje magát a támadások ellen, és büszke vagyok arra, hogy támogatjuk – és a ma itt lévő kollégáim is – az izraeli Vaskupolát, amely rakéták ezreit fogta el és számtalan életet mentett meg” – hangsúlyozta.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az Adidas megtiltotta a vásárlóknak, hogy az újonnan kiadott német mez 44-es számmal ellátott változatát megvásárolják, ugyanis a szám a média képviselői szerint nagyon hasonlít a német Schutzstaffel (SS) által használt szimbólumra.

A kanadai kormány azt tervezi, hogy nyilvánosságra hozza a második világháború után Kanadába emigrált egykori állítólagos „náci kollaboránsok” listáját – közölte Justin Trudeau miniszterelnök, írja az AFP.

Az NPR amerikai zsidó-liberális médiaintézmény arról közölt terjedelmes beszámolót, hogy az Egyesült Államokban egyre több „szélsőséges gyűlöletcsoport” alakul, és ezek hálózatba szerveződnek.

Életében Lothrop Stoddard (1883–1950) Amerika egyik legbefolyásosabb írója volt. A Harvardon szerzett doktori címet, tizenöt könyvet írt, beleértve sokat vitatott könyvét is, az 1920-as The Rising Tide of Colort.

Rudolf Hess, Adolf Hitler helyettese, a második világháború alatt  szerepet játszó politikusok közül az egyik legkülönösebb és legérdekesebb egyéniség.

A Patriot Front fehér nacionalista csoport öt tagját börtönbüntetésre ítélték, mert „összeesküvést szőttek” egy idahói LGBTQ+ Pride-vonaglás ellen.

A New York-i Citibank kirúgta egyik alkalmazottját, aki Instagramon „politikailag nem korrekt” megnyilvánulást tett közzé a Führerrel kapcsolatban.

A szerbiai Elektronikus Médiumokat Szabályozó Testület elnöke, Olivera Zekic a Telegramon tett közzé egy fotót, amelyen SS-egyenruhában tetszeleg.

A második világháború végén számos német választotta azt, hogy meghal a gyermekeivel együtt, de ők nem kegyetlen szörnyetegek voltak.

A balközép zöldpárt berlini politikusa Adolf Hitlert éltette, amikor a rendőrök éppen alkoholtesztre vitték.

A francia származású feledhetetlen Leon Degrelle tábornok (Belgium, 1906-1994) a második világháború utolsó életben maradt nagy, keresztény és jobboldali politikai és katonai vezetője volt.

Évtizedekig agyonhallgatták a világtörténelem legsúlyosabb, legtöbb – 9343 – áldozatot követelő hajókatasztrófáját, a Wilhelm Gustloff 1945. január 30-án történt megtorpedózását.

1945. január 24-én munka után hazafelé menet Budapesten, a Bethlen Gábor utcában mellém toppant két tatárképű szovjet katona, és fegyverrel egy közeledő, civilekből álló csoportba kényszerített.

Gabriele Marchesi szabadonengedéséről a milánói fellebbviteli bíróság döntött, amely elutasította Magyarország kiadatásra vonatkozó kérését, írja a Magyar Jelen a Milano.corriere.it nyomán.

Anti-antifa, white pride és „gyűlölünk mindenkit” a IX. kerületi diákok falán Fradi-tabló keretében.