Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A frankfurti zsidó szupremácisták Németországban elsőként indítottak el egy olyan alkalmazást, amely az antiszemiták elleni küzdelemben segít azáltal, hogy figyelmezteti a zsidókat a potenciális „biztonsági fenyegetésekre”.

Három év kutatás és fejlesztés után a frankfurti zsidók most bemutatták az alkalmazást, amely zsidógyűlölő gójok elleni védekezést szolgálja.

Az alkalmazás egyben „védett online teret is biztosít”, ahol a tagok „félelem nélkül” eszmét cserélhetnek.

Benjamin Graumann, a frankfurti zsidók digitalizációs osztályának vezetője szerint az applikáció „létfontosságú” eszköz a kapcsolattartáshoz, friss információkat kínál az eseményekről és elősegíti a tagok közötti kapcsolatokat.

„Már nem tudunk minden tagot elérni a Facebookon és a leveleken keresztül” – mondta. „Ez az első ilyen alkalmazás egy németországi zsidó közösségben. Erre eddig nem volt példa, ami kihívást jelentett. De most már nagyon boldog vagyok. Azt is tervezzük, hogy az idősek otthonában az applikációhoz értő embereket képezzük ki.”

Az alkalmazás lehetővé teszi a zsidók számára, hogy jegyeket vásároljanak színdarabokra, megnézzék a zsidó ünnepek időpontjait, vagy megtalálják a zsidó óvodákat és kóser éttermeket.

Az új tagok számára egy hirdetőtáblát is tartalmaz, ahol a bébiszitterektől kezdve a zsidó barátokig mindent megtalálhatnak.

A jövőbeli tervek között szerepel az alkalmazás többnyelvűvé tétele, valamint olyan funkciókkal való bővítése, mint a dokumentum megosztás és a csevegési funkciók.

A frankfurti zsidók közel 7000 tagot számlálnak, ezzel Németország négy legnagyobb zsidó diaszpórájának egyike.

Most azt remélik, hogy az alkalmazás mintául szolgál majd az országszerte 95 000 tagot számláló zsidó egyletek számára, amelyek a Németországi Zsidók Központi Tanácsának ernyőszervezete alatt működnek.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A Nyilaskeresztes Párt Szálasi Ferenc nemzetvezető részvételével tartotta meg december havi Nagytanácsát, jelentette 1944 decemberében a Magyar Távirati Iroda.

Kampánycsapatának egyik tagja hozta zsidó-liberális támadások kereszttüzébe az elnökjelöltségért induló kormányzót.

Egy szentesi patrióta még tavaly decemberben az ablakában tett közszemlére egy horogkeresztes zászlót, emiatt „önkényuralmi jelkép” használatának vétsége miatt ütöttek rajta otthonában.

Bár a mi hazánkos Novák Előd kérésére előbb tömegsport-rendezvényként felvette az állami szervező a Kitörés emléktúrát az Olimpiai Ötpróba Programba, később azt törölte.

A fejlesztők számára „kínos” problémákba futott a Google képgeneráló mesterséges intelligenciája, a javításig nem is lehet tőle emberábrázolást kérni.

„Én vagyok az utolsó szemtanú magyar részről” – olvasható Dr. Szakáts István a Hungária Szabadságharcos Mozgalom ügyvezető elnökének történelmi dokumentumában, aki nemcsak a nemzetiszocialista mozgalom egész harci korszakát végig élte, hanem intenzív kapcsolatban állt Hitlerrel is.

Letakarták egy bécsi protestáns templom ólomüveg ablakait, mert azokon állítólag „antiszemita” motívumok szerepeltek, és az ablakok alkotója tagja volt a NSDAP-nak.

1945 február 13-án, nem sokkal este 10 óra előtt a nyugvóra készülő szász főváros, Drezda, „az Elba parti Firenze” belvárosának ablakai remegni kezdtek a város fölé berepülő brit bombázókötelék motorjainak egyre jobban erősöd, vészjósló basszusától. 

Dr. Martens. Azt hiszem, sokaknak nem kell bemutatni ezt a cipőmárkát. Aki csak egy kicsit is ismerős a rocker, punk, skinhead színtéren, az valószínűleg ismeri a semmivel sem összetéveszthető acélbetétes bakancsot, gondoljunk csak a sárga-fekete címkére és a szintén sárga gojzer varrásra.

Közvetlenül a II. világháború után Lengyelországban 277 börtönben és 1255 kommunista koncentrációs táborban több mint 200 ezer német származású polgári személyt gyűjtöttek össze, mialatt a vasfüggöny szovjet oldalán 16 millió német származású polgári lakost telepítettek ki.

Észak-Írország fővárosában a jövő héten árverésre bocsátják azt a ceruzát, amelyet Eva Braun ajándékozott a Führer 52. születésnapjára.

Az alpesi ország korábbi jogszabályai ugyan tiltják az „emberek becsmérlését vallási, etnikai vagy szexuális irányultságuk miatt”, de csak akkor, hogy ha az elhangzott kijelentések, a használt jelképek vagy bemutatott mozdulatok „propagandisztikus célokat” szolgálnak, jelentsen ez bármit.

Nem csak Olaszországban, de idehaza is egyre többet hangoztatja a szélsőbaloldal, hogy a tavaly februárban Budapesten összevert emberek csupán „könnyebb sérüléseket” szenvedtek. 

1944. április 3-án a déli órákban az amerikai légierő végrehajtotta Budapest ellen az első terrorbombázást a második világháború során.

A katonai kíséretek a kora középkor hadviselésének meghatározó szerveződései voltak, harcos fiatal férfiak egy karizmatikus vezető köré gyűlve vettek részt a személyes dicsőséget és vagyonszerzést ígérő hadjáratokban.