Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Pénzgyűjtésbe kezdett a 2023-as antifa támadások kitervelőjének és elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak családja.

Az olasz nő hozzátartózói rendületlenül próbálják elérni, hogy az antifasiszta bűnöző szabadulhasson a magyar börtönből, ehhez viszont súlyos összegekre lesz szükségük, írja az Index.

Összesen nagyjából 60 ezer eurós, vagyis több mint 23 millió forintos számlát várnak az elsőfokú ítéletig, ami tartalmazná a jogi képviseletet egyszerre két országban, a hivatalos fordításokat, tolmácsolást és az utazási költségeket.

„Az összegyűjtött pénzösszegeket tehát a jogi és eljárási költségekre, valamint a per lefolytatásához szükséges és a járulékos költségek fedezésére fordítjuk” – írják a közleményben, hozzátéve, hogy a jogi költségeket eddig egy olyan „önkéntes szervezet” támogatta, amelynek Ilaria is a tagja.

A számláló szerint eddig nyolcvan személy több mint 2400 eurót, azaz közel 950 ezer forintot adományozott a kétes cél érdekében.

Az antifa támadásokkal kapcsolatos büntetőügy tárgyalása még januárban kezdődött a Fővárosi Törvényszéken. Az előkészítő ülésen csak a másodrendű vádlott Tobias fogadta el a vádban vele kapcsolatban megfogalmazottakat, ám az ítélet ellen már fellebbezéssel élt a védőjével együtt. Ilaria és a harmadrendű vádlott német nő viszont tagadja a vádakat, vallomást nem akartak tenni.

A folytatás májusban várható, amikor tanúként hallgatja meg a törvényszék a banda áldozatainak vallomását.

Addig viszont nem csitulnak a kedélyek, az első tárgyalás után szélsőbalos hisztéria lángolt fel Olaszországban, amiért bilincsben vezették elő az erőszakos olasz nőt a tárgyalóterembe. Később már attól volt hangos a sajtó, hogy Salis volt zárkatársa az olasz lapoknak arról nyilatkozott, hogy áldatlan állapotok uralkodnak a magyar börtönökben. Ezt a BvOP egy rendhagyó sajtótájékoztató keretein belül cáfolta meg.

Nemrég a volt zárkatársa ismételten nyilatkozott az olasz sajtónak, ahol bemutatta Ilaria börtönben készített rajzait, majd továbbra is fenntartotta az állításait a börtönnel kapcsolatban.

„Mindenütt poloskák voltak, a szalámi, amit adtak nekünk, úgy nézett ki, mint a kutyaeledel, azoknak, akik nem tudtak tampont venni a menstruációjukra, vattát adtak, és néha arra kényszerítettek, hogy válasszunk a levegőzés és a zuhanyzás között” – hazudozott az állítólagos áldatlan állapotokról.

A magyar rendőrök három szélsőségest fogtak el, de tizennégy személyt még mindig keresnek a hatóságok. A német rendőrök egyikükre 10 ezer eurós (körülbelül 3,8 millió forintos) vérdíjat tűztek ki.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Közismert az oroszok alábbi szövege: azért kell ide vagy oda terelni az embereket, hogy megkapják az igazolást, amivel aztán nyugodtan hazamehetnek.

Lassan telnek a napjai, nem tudja a pontos időt és nem bízhat senkiben Ilaria Salis, akinek ügyvédei mindent megtesznek azért, hogy olaszországi házi őrizetet harcoljanak ki – olvashatjuk a szívszaggató sorokat, írja a Mandineren nyomán a Magyar Jelen.

Az, hogy az emigrációban minden a nemzeti irányt képviselő férfi ellen a legaljasabb hajsza folyik, lassan már természetes lesz még azok számára is, akiken a rágalom ostora csattog.

A világháborúban, 1915 szeptemberében vonultam be, mint hadnagy és századparancsnok, a bécsújhelyi akadémia elvégzése után.

A budapesti börtönben fogva tartott antifasiszta bandavezér, Ilaria Salis csalódott a magyar külgazdasági és külügyminiszterben, amiért az azt reméli, megkapja méltó büntetését tettéért.

Az ausztrál szövetségi kormány törvénymódosítást kezdeményez a nemzetiszocialista karlendítés betiltásáról is.

A második világháború minden karácsonya szomorú volt, azonban 1944 decembere kimondottan komoly megpróbáltatásokat jelentett a budapestiek számára.

Ki árja, félvér, nem-árja – a félvérek és nem-árják jogállása – a nem-árják állampolgársága, házassága, hivatalviselése – a harctéri szolgálatból eredő kiváltságok, ésatöbbi.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 15-én 15 óra 30 perckor.

A Nyilaskeresztes Párt Szálasi Ferenc nemzetvezető részvételével tartotta meg december havi Nagytanácsát, jelentette 1944 decemberében a Magyar Távirati Iroda.

A tavaszt idéző napsütésben jó félszázan gyülekeztek a megadott időpontban a Keleti pályaudvar előtti téren, hogy részt vegyenek a sétáló történelemórán, számol be a Festung Budapest 2024-es rendezvénysorozata nyitányáról a honlapján a Légió Hungária.

Rudolf Hess, Adolf Hitler helyettese, a második világháború alatt  szerepet játszó politikusok közül az egyik legkülönösebb és legérdekesebb egyéniség.

Franciaország az utóbbi éjszakákon ugyanazt élte át, amit néhány évtizede már többször is, és amit a jövőben törvényszerűen egyre gyakrabban fog átélni: a söpredék („la racaille”) féktelen tombolását gyújtogatással, fosztogatással, lövöldözéssel fűszerezve.

Pár nappal ezelőtt súlyos támadás történt Berlinben. A Dritte Weg egyik fiatal aktivistáját támadta meg otthona előtt három antifa, akik kést is használtak az akció során.

A Denisz Kapusztyin vezette Orosz Önkéntes Hadtest (RVC) állítása szerint több, Oroszországban végrehajtott támadást vitt véghez 2022-es megalakulása óta, ám nem ő az egyetlen, aki orosz gyökerű, s ukrán oldalon harcoló fegyveres csoportot vezet.