Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Sokkolja a holland zsidókat és liberálisokat, hogy Vilmos Sándor király anyai nagyapjáról kiderült: az NSDAP tagja volt.

Bernhard herceg az uralkodó édesanyjának, a lemondott királynőnek, Beatrixnek az apja. Bernhard haláláig, 2004-ig kitartott amellett, hogy nem volt tagsági könyve a német nemzetiszocialista pártban.

A tagsági kártya a királyi archívumból került elő, amelynek kutatását az uralkodó tette lehetővé.

Először az NL Times című angol nyelvű holland hírportál számolt be arról, hogy Flip Maarschalkerweerd, a királyi ház levéltárának korábbi igazgatója nemrég megjelent De achterblijvers című könyvében azt írta: a királyi levéltárban rálelt a közel két évtizeddel ezelőtt, 2004-ben elhunyt, német származású herceg NSDAP-párttagságát igazoló eredeti tagsági igazolványra.

Vilmos Sándor a hágai királyi palotában újságíróknak nyilatkozva csütörtökön azt monda: a hírnek bizonyára nagy hatása van, és érzelmeket vált ki különösen a zsidó közösség köreiben. „A lényeg az, hogy úgy döntöttem: 1948. szeptember 6-ig elérhetővé teszem a teljes archívumot, a kevésbé szép részeivel együtt. Ezek az átlátható történetírás részei” – szögezte le Vilmos Sándor, aki riportereknek nyilatkozott. 

Az uralkodó hozzátette: „el tudja képzelni, hogy a hír rossz érzéseket kelt, különösen a zsidó közösség körében”.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy az uralkodó korábbi döntése értelmében a kutatók idén januártól hozzáférnek a királyi archívum anyagához. Ezzel összefüggésben Vilmos Sándor azt mondta: lehetősége lett volna bizonyos dokumentumok törlésére vagy zárolására, de úgy gondolja, hogy az egész archívumnak a lehető legátláthatóbbnak kell lennie a történetírás érdekében.

Bernát herceg, aki csak 1937-es házasságkötésekor mondott le német állampolgárságról, korábban tagadta, hogy a német nemzetiszocialista párthoz tartozott volna. Később egy illetékes holland állami intézet kiderítette: a herceg az 1930-as években az NSDAP tagja volt. Az arisztokrata ekkor azzal védekezett, hogy nem tudta volna befejezni jogi tanulmányait, ha nem lép be a pártba.

Flip Maarschalkerwee könyvének megjelenését követően az Izraellel kapcsolatos információkra szakosodott, hollandiai központú CIDI intézet felszólította a holland kormányt, hogy „rendeljen el részletes vizsgálatot Bernát herceg múltjával kapcsolatban. Hollandia és a királyi ház hitelessége forog kockán” – tették hozzá vészjóslóan.

A hírportál beszámolója szerint Mark Rutte leköszönő holland miniszterelnök az esettel kapcsolatban kijelentette: nem látja szükségesnek vizsgálat indítását.

Lippe-biesterfeldi Bernát herceg (1911-2004) Németországban született. 1936-ban jegyezte el Julianna hercegnőt, akivel egy évvel később házasságot kötött. 1940-ben, Hollandia német megszállásakor Londonba menekültek, és ő onnan segítette az antifasiszta ellenállást. Julianna lánya Beatrix, aki most emerita királynőként él, mivel lemondott a trónról fia, Vilmos Sándor javára, amint ez a Benelux államokban szokás egy bizonyos kor elértével. Beatrix is zsidó-liberális felháborodással szembesült házasságkötésekor, mivel egy Claus von Amsberg nevű német diplomatához ment hozzá, akiről az derült ki, hogy a Hitlerjugend tagja volt korábban. 

Esküvőjüket heves tiltakozások kísérték, különösképp egy anarchista csoport részéről. Még egy füstbombát is rádobtak az esküvői menetre. 

Idővel azonban a hollandok megbarátkoztak a szerény és jótékony Claus-szal, és nagyon népszerűvé vált.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egyre szélesebb körűvé válik az X (volt Twitter) elleni nagyvállalati hirdetési bojkott, sőt, az amerikai cégek mellett az Európai Bizottság is közölte, hogy felfüggeszti a hirdetéseit az oldalon, mert nem akarja, hogy azok „antiszemita és náci” tartalmak mellett jelenjenek meg.

Bajtársaink, a RED Angers (Rassemblement des Étudiants de Droite - Jobboldali Diákgyűlés) klubházában házkutatást tartott a rendőrség, most pedig több tag előzetes letartóztatásba helyezése mellett döntöttek – írja a Nacionalista Zóna Telegram csatornája.

Egy céges prezentációtechnika tréningre készülve érdekes dolgot fedeztem fel az OpenAI képrajzoló mesterséges intelligenciájával való interakcióban.

Amatőr régészek öt emberi csontvázat találtak Hermann Göring, a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt vezető tagja, a német légierő parancsnoka, a Nagynémet Birodalom második embere egykori otthona alatt, a mai Lengyelország területén.

Kétségtelen, hogy 2023. október 7-ét az izraeli hadsereg (IDF) fennállásának eddigi leggyászosabb napjaként fogja nyilvántartani a hadtörténet.

Az osztrák kormány bejelentése szerint 2025-re elkészülhet az épület felújítása, és 2026-ban kezdődhet meg benne a munka.

1941. június 22-én kezdődött meg a Barbarossa hadművelet, a Német Birodalom harca a Szovjetunió ellen. A német Wehrmacht három hadseregcsoportja indított támadást, kötelékükben a németekkel szövetséges országok katonai egységeivel és önkéntes alakulatokkal.

Újabban a gázai tragédia elhomályosította azt a még tragikusabb tényt, hogy az ukrajnai testvérháborúban immár két éve gyilkolja egymást a világ legveszélyeztetettebb demográfiai kisebbsége, a világnépesség alig 2 százalékát (!) képviselő javakorabeli (20–40 éves) fehér férfi, eddig több százezres veszteséget okozva önmagának.

Négy német állampolgáron ütött rajta az osztrák rendőrség, amint Adolf Hitler születésének évfordulóján fehér rózsát helyeztek el a Führer szülőházánál Nyugat-Ausztriában, írja a Guardian.

Neobolsevik Amerikában a fehéreket – konkrétan a heteroszexuális fehér férfiakat – hibáztatni az elképzelhető összes társadalmi gondért, bajért, bánatért valósággal nemzeti sportnak számít, amely a feketék és az etnomazochista fehérek körében hovatovább népszerűbb még a kosárlabdánál is.

A Pink Floyd énekese, Roger Waters egy negatív „fiktív fasiszta diktátort” alakított az együttes németországi fellépésén, de ez nem zavarta a német hatóságokat, hogy „náci propagandával” vádolják meg.

Körözést adott ki Yaroslav Hunka 98 éves kanadai állampolgár, a Waffen-SS Galícia ukrán hadosztályának veteránja ellen az orosz belügyminisztérium.

Erre már sokan nem emlékeznek: 1919 júliusában a hajdúböszörményi "Ébredő"-nyomda tulajdonosa, Szabó Ferenc kirakatában megjelent egy plakát. Rajta kormánykerék, amelyet egy kemény kéz fog.

A felvidéki Szencen található Anton Bernolák Gimnázium történelem tanárát Slavomír Maľát diákjai jelentették az iskolának, miután nézeteivel és véleményeivel a „törvénysértés határán mozgott”.

Simáról (BAZ megye) 1945. január 23-án 10 nőt és 9 férfit Abaújszántóra vittek, úgymond 13 napi munkára. Megígérték, hogy utána hazaengednek.